HTML

AEGONdirekt.hu Kötelező Biztosítás 2010

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A kötelező biztosítás felmondása

2009.11.13. 12:01 lavitaabella

Magyarországon a 2009. december 31-ig a 190/2004 (VI.8.) kormányrendelet szabályozza a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás rendszerét. Ennek értelmében a gépjármű üzemben tartónak novemberben van lehetősége eldönteni, hogy él-e a biztosítóváltás jogával. 2010. január 1-től új törvény lép életbe, emiatt a korábbi kormányrendelet hatályvesztett lesz.

Kötelező biztosítás felmondása:
Szabályszerű kötelező biztosítás váltás esetén a jelenlegi szerződést 2009. december 1. 23:59:59-ig fel kell mondani. Amennyiben ez nem történik meg, nincs lehetőség a biztosítóváltásra.

Amennyiben új kötelezőt kötne, ajánlattétele után elkészítik Önnek az előzményszerződés felmondásához szükséges formanyomtatványt. Ezt postai úton, vagy faxon a jelenlegi biztosítójához kell eljuttatnia.
Fontos ügyelni arra, hogy felmondásnál a biztosítóhoz való beérkezés és iktatás dátuma számít, nem pedig a feladás dátuma. Így figyelembe kell venni a postai kézbesítés átfutási idejét az ily módon történő ügyintézésnél. A fax használatát preferáljuk ezért elsősorban.





 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotelezo-biztosito-valtas.blog.hu/api/trackback/id/tr941522193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása